Gazdaság

Idén már chip-es karszalaggal fizethetünk a fesztiválokon

Idén már chip-es karszalaggal fizethetünk a fesztiválokon

2018. február 28., szerda
Idén már chip-es karszalaggal fizethetünk a fesztiválokon

Vége a fesztivál kártyák idejének! A karszalagokba épített chip már a pénzügyi adatainkat is tárolni fogja.

A rendszer hasonlóan működik majd, mint ahogy a fesztiválkártya is működött. Ugyanúgy egy digitális felületre tölthetünk fel pénzt, amivel a pultoknál fizethetünk, de már nem kell magunkkal hordozni egy plusz kártyát. Az új rendszer egyik fő előnye, hogy a karszalagot jóval nehezebb elhagyni, mint a kártyát.

 

Igaz az sem elhanyagolható előny, hogy a kártyával ellentétben ezért külön már nem kell fizetnünk.

 

A fizetési módot ugyanaz a cég találta ki, akik a kártyákat is gyártották. Már egy tesztelésen is túl vannak. Tavaly, egy romániai fesztiválon próbálták ki, ahol sikeresen működött a rendszer.

Maga a chip egyébként nem új. A karszalagokban már nálunk is volt ilyen beépített technológia, de eddig csak a fesztiválra és a kempingbe való belépési jogosultság adatai voltak rajta tárolva.

A Portfolio a Sziget szervezőitől úgy tudja, hogy az új fizetési móddal idén a Szigeten, a VOLT-on, és a Balaton Soundon találkozhatunk.

 

Forrás: portfolio.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.