Gazdaság

Már uniós támogatást is lehet igényelni az IKT-fejlesztésekre a kisvállalkozásoknak!

Már uniós támogatást is lehet igényelni az IKT-fejlesztésekre a kisvállalkozásoknak!

2017. március 21., kedd
Már uniós támogatást is lehet igényelni az IKT-fejlesztésekre a kisvállalkozásoknak!
vallalkozz_digitalisan007kf

Az ügyfélkapcsolati rendszerektől a közösségi oldalak használatáig kaphattak segítséget ma a vállalkozások a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén. Már 200 digitálisan felkészült vállalkozás van a megyében.

Komoly kihívást jelent napjainkban a vállalkozóknak a digitális eszközök mindennapi használata. Az erre adandó választ próbálta elősegíteni a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) „Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan” című tájékoztató programjával kedden. „Azt tapasztaljuk, nagyon sok cég nem ismeri az információ- és kommunikációtechnológia (IKT) legújabb eszközeit, nem merik használni, igénybe venni az új lehetőségeket” – nyilatkozta a SZEGEDma hírportálnak

Tráserné Oláh Zsuzsanna

kamarai titkár. Most több mint tíz előadó és tizenkettő kiállító jelent meg a rendezvényen, hogy segítse a kis- és középvállalkozások eligazodását a digitális fejlesztés terén. Bemutatkoztak az országos lefedettséget biztosító bankok, a régióban ismert cégek, a pályázatírással foglalkozó vállalkozások.

vallalkozz_digitalisan002kf

A kamarai titkár hangsúlyozta, hogy tulajdonosi korosztálytól és cégmérettől függetlenül lépniük kell a vállalkozásoknak, mert az ügyfelek igénylik a digitális fejlesztéseket. A megjelentek segítséget kaphattak vállalatirányítási rendszerek, ügyfélkapcsolati rendszerek, adatbiztonsági intézkedések témakörében, a kommunikációs csatornák – közösségi oldal, keresőoptimalizálás - használatának kérdésében. Tráserné Oláh Zsuzsanna kiemelte, hogy a GINOP-os programnak köszönhetően kialakult egy garantált minőséget adó és egyedi árat biztosító beszállítói lista, akiket tudnak ajánlani a megyei vállalkozásoknak. A keddi a második megyei szintű rendezvényük, valamint négy járásban – Makó, Hódmezővásárhely, Mórahalom és Szentes térségében - is bemutatták már a lehetőségeket. A CSMKIK IKT-tanácsadója összesen kétszázötven céget keresett fel a megyében, amelyek közül kétszázat digitálisan felkészültnek minősített. A címet elnyerők + 5 százalék vissza nem térítendő állami támogatást is kaphatnak a Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása pályázaton. A kamara azt javasolja, hogy pályázzanak a kisvállalkozások az IKT-fejlesztésre fordítható EU-támogatásra – erre hosszú évek várakozása után most nyílik először lehetőség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.