Gazdaság

Minden festék megfelelt a fogyasztóvédelmi ellenőrzésen + VIDEÓ

Minden festék megfelelt a fogyasztóvédelmi ellenőrzésen + VIDEÓ

2016. december 8., csütörtök
Minden festék megfelelt a fogyasztóvédelmi ellenőrzésen + VIDEÓ

Idén 18 féle festékipari terméket ellenőriztek a fogyasztóvédelmi hatóság szakemberei, a szúrópróbaszerű vizsgálaton valamennyi termék illékony szerves vegyület (VOC) tartalma megfelelt az előírt határértéknek - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az MTI-vel csütörtökön.

A vizsgált festékek listája a fogyasztóvédelem honlapján elérhető, a termékek között szerepelt például zománcfesték, kül- és beltéri falfesték, rozsdagátló alapozó. A tájékoztatás szerint a hatóság évek óta vizsgálja a festékipari termékek VOC-tartalmát és az eredményekről jelentést küld az Európai Bizottság számára. Az Európai Unió egy monitoring programot fogadott el a festékek felhasználása során keletkező illékony szerves vegyületek kibocsátásának csökkentéséről az ózonréteg védelme érdekében. Ezek a szerves vegyületek a levegőbe kerülve jelentősen hozzájárulnak az ózonréteg csökkenéséhez - írták. A vizsgált termékek listája

ITT

található. http://www.youtube.com/watch?v=2BfYSI7u0WE&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.