Gazdaság

Megélénkült a golfturizmus, a befektetők is érdeklődnek a magyarországi golfpályák iránt

Megélénkült a golfturizmus, a befektetők is érdeklődnek a magyarországi golfpályák iránt

2016. szeptember 21., szerda
Megélénkült a golfturizmus, a befektetők is érdeklődnek a magyarországi golfpályák iránt

Megélénkült a golfturizmus, és ezzel együtt egyre nagyobb a befektetői érdeklődés a golfpályák iránt - közölte az MTI-vel a Zala Springs Golf Resort.

A cég emlékeztet, hogy a golfturizmus lendületes fejlődését a pénzügyi válság némileg lassította, ám az elmúlt öt évben ismét dinamikus bővülés jellemzi. A golfozók körében Skócia és az Egyesült Államok pályái a legnépszerűbbek, de egyre több látogatót vonzanak a mediterrán országok és Közép-Európa is. A "legnagyobb golfturisták" a britek, az amerikaiak és a skandináv országok lakói, de szép számmal utaznak osztrák és német golfozók is. A cég adatai szerint a golfturisták átlagosan kétszer-háromszor annyit költenek, mint a többi, a régióba látogató vendég. A golfturizmus élénkülésével párhuzamosan 2014 óta erősödő trend a golfingatlanokba való befektetés is világszerte, amiben nagy szerepet játszik, hogy a kínai befektetők is megjelentek ezen a piacon, komoly érdeklődést mutatva a Kalifornia, Hawaii és Washington területén épült létesítmények iránt. A nemzetközi trendnek megfelelően a magyarországi lehetőségek is egyre népszerűbbek - mondta

Szili Balázs

, a Zala Springs Golf Resort értékesítési és marketing igazgatója. A tavaly ősszel nyílt, eddig mintegy 4 milliárd forintos beruházással létrehozott 160 hektáros zalacsányi golfpálya területén 28 apartmant értékesítenek, az első lakásokat 2017 elején adják át tulajdonosaiknak. A speciális konstrukcióban kínált befektetéssel elsősorban a német és osztrák befektetőket célozták meg, de sok a magyar, az orosz és angol érdeklődő is - tette hozzá. A kereslet miatt jövőre elindítják a következő 50 lakás építését, majd a projekt tovább bővülhet, és egy kétszáz szobás hotel, egy kilencezer négyzetméteres fürdőcentrum és négyszáz villából álló golffalu is megépülhet. Szili Balázs megjegyezte, hogy a tavaly őszi nyitás óta a golfpálya kihasználtsága folyamatosan nő, lekörözve a hasonló méretű osztrák pályákat. Az MTI kérdésére közölte: a tulajdonosok az ingatlan esetében 2 év, az étteremnél 6-8, a golfpályánál 10-15 év megtérülési idővel számolnak. A cég mögött álló befektetőcsoport a megújult Batthyány Kastélyszállót és Kúriát, valamint a Hévíz-Balaton Repülőteret is megvásárolta, utóbbinak kulcsszerep jut a projekt további fejlődésében - mondta el Szili Balázs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.