Gazdaság

Egyre többen választják az egységes mobilparkolást

Egyre többen választják az egységes mobilparkolást

2016. július 5., kedd
Egyre többen választják az egységes mobilparkolást

Egyre többen választják a hagyományos készpénzfizetéses megoldás helyett az egységes mobilparkolást, a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer (NMFR) kétéves működése alatt a tranzakciók száma meghaladta a 40 milliót, a második évben 25 százalékkal több autós fizetett mobillal, mint az elsőben - közölte A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. kedden az MTI-vel.

Két éve, 2014. július 1-én azzal a céllal indult el a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer, hogy valós piaci verseny alakuljon ki a közterületi mobilparkolásban, középtávon a parkolási díjak mérséklődjenek, és egyúttal a szolgáltatási portfólió tovább bővüljön, ezzel is erősítve Magyarországon a készpénzkímélő mobilfizetés fejlődését - írták. Európában egyedülálló, országos lefedettségű rendszer jött létre, amely beváltotta a hozzá fűzött reményeket és teljesítette a kitűzött célokat, azon viszonteladók és önkormányzatok számára is elérhetővé vált az egységes rendszer, amelyeknél üzleti alapon korábban nem volt kifizetődő a mobilparkolás szolgáltatás bevezetése - hangsúlyozták. A rendszer naponta közel 90 ezer tranzakciót valósít meg 18 viszonteladó partneren keresztül, a 76 parkolási üzemeltetőnél elérhető 248 parkolózónában. Az azonos időszaki működési adatok folyamatos növekedést mutatnak mind a mobilparkolásnál, mind az e-matrica vásárlásnál. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. 2014. július 1. és 2016. június 30. között 37 millió 846 ezer 111 mobilparkolási tranzakciót bonyolított le, a parkoló ellenőri lekérdezések száma elérte a 32 millió 801 ezer 307-et. Az autópálya e-matrica - HU-GO viszonylati jegy - vásárlások száma pedig 2 millió 418 ezer 859 volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.