Gazdaság

Aláírták az első földhitel-szerződést

Aláírták az első földhitel-szerződést

2016. június 1., szerda
Aláírták az első földhitel-szerződést

Aláírták az MFB-NHP földvásárlási hitelprogram első szerződését, hamarosan sor kerülhet az első hitel-folyósításra is a Földet a gazdáknak! programban - közölte a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a gazdák átlagosan 22 millió forint hitelt igényelnek a földvásárláshoz. A közvetítőként eljáró Budapest Bank adatai szerint folyamatosan nő a hiteligénylések száma, eddig több mint 1700 hitelkérelmet fogadott be a pénzintézet, összesen 40 milliárd forint értékben, amelyből mintegy 30 milliárd forintot jóvá is hagytak. Közölték, ha az ügyfél az ügyintézéstől független okiratokat - például közjegyzői okirat, nullás adó-igazolás - a bank rendelkezésére bocsátja, a folyósítás három-öt munkanapon belül megtörténhet. A közleményben felidézték: az MFB-NHP-földhitel feltétele a többi között, hogy a hitel devizaneme forint, futamideje legfeljebb 20 év, a hitel kamatozása az első tíz évében fix, évente 1,95 százalék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.