Gazdaság

További 30-40 milliárd forintos uniós támogatás várható az év végéig

További 30-40 milliárd forintos uniós támogatás várható az év végéig

2015. december 22., kedd
További 30-40 milliárd forintos uniós támogatás várható az év végéig

További 30-40 milliárd forintos uniós támogatásról születhet döntés még az idén, miután a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) szeptemberben zárult második fordulója és a kisebb összegű támogatások kiértékelése még folyamatban van - mondta Karsai Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Az NGM korábban közölte: az augusztusban zárult első forduló értékelését most fejezték be, ennek során csaknem 400 projekt 57,7 milliárd forint támogatást nyert el. A helyettes államtitkár ismertette: elsősorban feldolgozóipari, külpiacra termelő, vagy beszállítói értékláncban részt vevő vállalatokat támogatnak. A célcsoport így országszerte 50-60 ezer cég - tette hozzá. Kiemelte: fontos volt, hogy az év végéig előterjesszék döntésre a pályázatokat, mert így reményeik szerint a projektek nagy része jövőre megvalósul, ami "makro szempontból is releváns" mértékben támogatja a jövő évi gazdasági növekedést a beruházások volumenének növekedésén keresztül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.