Gazdaság

Miniszteri biztos: új uniós pályázati módot kell megtanulni

Miniszteri biztos: új uniós pályázati módot kell megtanulni

2015. november 28., szombat
Miniszteri biztos: új uniós pályázati módot kell megtanulni

Új uniós pályázati módot kell megtanulni, amellyel nem az operatív programokon, hanem a közvetlenül Brüsszelből kapott versenyképesség-javító pályázatokon lehet részt venni - mondta Kiss Antal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) miniszteri biztosa szombaton az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Elmondása szerint az Európai Unió 130 milliárd eurót szán saját versenyképességének javítására, ezeken a pályázatokon határon túli magyarok is részt vehetnek, viszont új pályázati módot kell megtanulni. ráadásul színvonalas pályázatokat várnak el. A miniszteri biztos elmondása szerint ezért Budapesten továbbképzést is tartottak. Hangsúlyozta még, hogy az operatív programok várhatóan 2020 után a fejlettségi szint miatt eltűnnek, de ezek az uniós "pénzcsapok" ez után is elérhetőek lesznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.