Gazdaság

Jobbik: a föld nem lehet külföldiek kezébe átjátszott árucikk

Jobbik: a föld nem lehet külföldiek kezébe átjátszott árucikk

2015. november 27., péntek
Jobbik: a föld nem lehet külföldiek kezébe átjátszott árucikk

A földárverések azonnali felfüggesztését követeli a Jobbik, mert "a föld nem lehet ilyen módon privatizált és külföldiek kezébe átjátszott árucikk" - mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke az M1 aktuális csatorna műsorában péntek reggel.

A politikus szerint "teljesen egyértelmű, hogy visszaélések, elképesztő aránytalanságok sorozata kíséri azt az elkapkodott és kicsit a jó ismerősökre kiírt döntési rendszert, amit a Fidesz-KDNP keresztülvitt". A minapi hír, hogy külföldi állampolgár legálisan földet vásárolhatott Magyarországon, a magyar történelemben példa nélküli - fogalmazott. Mint mondta, a kormányzat tekintheti ezt rendszerhibának, a Jobbik szerint azonban ez "nagyon súlyos hazaáruló lépés", és amíg megvizsgálják, hogy "mit rontottak el ebben a rendszerben", haladéktalanul fel kell függeszteni az árveréseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.