Gazdaság

Üzleti szolgáltatóközpontok számára indult program Szegeden

Üzleti szolgáltatóközpontok számára indult program Szegeden

2015. október 21., szerda
Üzleti szolgáltatóközpontok számára indult program Szegeden

Üzleti szolgáltatóközpontok kialakítását segítő programot indított az önkormányzat és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) helyi vállalkozásokkal összefogva - jelentette be Nagy Sándor (Együtt), Szeged városfejlesztési alpolgármestere szerdán a Tisza-parti városban.

Az előrejelzések azt mutatják, a következő években folyatódik az üzleti szolgáltatóközpontok letelepedése Magyarországon. A kezdeményezés célja, hogy bemutassa, milyen lehetőségeket kínál a nagyvállalatok számára a város - mondta a politikus az SSC Career @ Szeged elnevezésű programról tartott sajtótájékoztatón. A kezdeményezéstől azt várják, hogy néhány év alatt több száz magas hozzáadott értékű munkahely létrejöttét segíti elő Szegeden, amelyek nemzetközi munkakörnyezetet, az átlagnál magasabb béreket és jó előremeneteli lehetőségeket kínálnak a városban diplomát szerző fiataloknak.

Vilmányi Márton

, az SZTE Gazdaságtudományi Karának dékánja elmondta, évente 4-5 ezer jól képzett, idegen nyelveket beszélő diák végez az egyetemen. Jelentős részük azonban elhagyja Szegedet, Budapesten vagy külföldön keres munkát. A Tisza-parti városban a következő években a várakozások szerint növekedni fog a magas képzettséget igénylő munkahelyek száma, egyebek között az épülő lézerközpontnak köszönhetően. A most induló széleskörű összefogás célja, hogy a kutatás-fejlesztés mellett más területeken is egyre több ilyen állás legyen - hangsúlyozta a szakember. A programban - amelyhez elsőként ingatlanfejlesztésben érdekelt cégek és informatikai vállalkozások csatlakoztak - részt vesz az önkormányzati tulajdonú Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. is. A cég egyablakos befektetői szolgáltatást nyújt az érdeklődőknek, hogy könnyen és gyorsan jussanak információhoz, segítve őket a letelepedésben és a magas színvonalú helyi szolgáltatások mielőbbi megtalálásában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.