Gazdaság

Javult az irodák kihasználtsága a harmadik negyedévben

Javult az irodák kihasználtsága a harmadik negyedévben

2015. október 15., csütörtök
Javult az irodák kihasználtsága a harmadik negyedévben

Az idei harmadik negyedév végén a fővárosi irodapiacon az irodák 13,5 százaléka állt üresen, ez a mutató a múlt évi hasonló időszakhoz mérve 3,4 százalékponttal kisebb, és az utóbbi hét év legjobb adata - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (Bief) csütörtökön az MTI-vel.

A harmadik negyedévben 27 800 négyzetméterrel bővült az A-kategóriás irodák alapterülete, így a teljes felület 662 ezer 300 négyzetméter saját tulajdonú, és 2 millió 615 ezer 600 négyzetméter spekulatív (bérbe adásra épített) irodaterületet foglal magában. A kereslet 99 ezer 600 négyzetméter volt az év harmadik negyedében, amely ugyan csak a fele az előző negyedéves rekordszintnek, de közel azonos a harmadik negyedéves kereslet 5 éves átlagával. A kereslet 31 százalékát adták az új bérlők, további 15 százalékát pedig azok, akik a meglévő területüket bővítették. A szerződés-hosszabbításra 54 százalék jutott. A Bief tagjai a következő ingatlan tanácsadó cégek: CBRE, Colliers International, Cushman & Wakefield, Eston International, JLL, Robertson Hungary.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.