Gazdaság

Magyarország változatlanul biztonságos turisztikai hely

Magyarország változatlanul biztonságos turisztikai hely

2015. szeptember 7., hétfő
Magyarország változatlanul biztonságos turisztikai hely

Magyarország változatlanul biztonságos hely turisztikai szempontból, senki személy- és vagyonbiztonsága, egészségi állapota nem kerülhet veszélybe - mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 csatornán.

Kifejtette: a Magyar Utazási Irodák Szövetsége adatai szerint a külföldi partnerek egy-két utat lemondanak az elbizonytalanodás miatt. Hangsúlyozta: a rendőrség, az egészségügyi szakszemélyzet ura a helyzetnek, nincs kaotikus állapot a turisták által látogatott helyeken. A helyettes államtitkár szerint a külföldi sajtóban a migránsok okozta helyzet helyenként hisztériát keltő bemutatása nem tesz jót, a turizmus érzékeny műfaj, és reméli, hogy hosszabb távon változatlanul fenn tudják tartani Magyarország imázsát reális kép alapján. Magyarország a turisták megszerzéséért folyó nemzetközi versenyben eddig jól szerepelt, a november közepén megjelenő szeptember havi turisztikai statisztikában látszik majd, hogy a migránsok okozta helyzet hogyan hatott a vendégéjszakákra, a vendégek számára - mondta a helyettes államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.