Gazdaság

A világ egyik vezető infokommunikációs konferenciáján mutatkozhatnak be a legjobb hazai startupok

A világ egyik vezető infokommunikációs konferenciáján mutatkozhatnak be a legjobb hazai startupok

2015. szeptember 18., péntek
A világ egyik vezető infokommunikációs konferenciáján mutatkozhatnak be a legjobb hazai startupok

A Magyar Innovációs TechShowt (HITS) szervező Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMK) - a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) felkérésére - egyedi bemutatkozási lehetőséget ad a legígéretesebb hazai fiatal vállalkozásoknak az egyik legrangosabb infokommunikációs eseményen, a Telecom World-ön.

A HITS@ITU elnevezésű konferencián és kiállításon, amelyet a KKM és a Mobilitás és Multimédia Klaszter közösen szervezett, az infokommunikációs szektor legfontosabb hazai és nemzetközi szereplői vitatják meg a legújabb trendeket, és a legígéretesebb hazai startupok (új, innovatív vállalkozások) is bemutatkozhatnak a több száz fős közönség előtt. A Mobilitás és Multimédia Klaszter által az MTI-nek elküldött közlemény szerint ez év 2015. október 12-15. között Budapest ad otthont a világ egyik legrangosabb évente megrendezett infokommunikációs konferenciájának és kiállításának, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) által fémjelzett Telecom World-nek. A HITS@ITU kiállításra az ország legjobb startupjai szeptember 28-ig jelentkezhetnek, közülük 12-en lehetnek jelen a Budapesten megtartandó konferencián - közölte az MMK. Az ITU az ENSZ legfontosabb infokommunikációs (ICT) területen működő, globális intézménye, amelynek feladata a nemzetközi távközlési együttműködés segítése, Magyarország kezdetektől tagja a nemzetközi egyesületnek. A genfi székhelyű szervezet 193 tagállamában jelenleg közel 700 ágazati és társult tagja van. A Mobilitás és Multimédia Klaszter 2008 óta rendezi meg minden évben a legnagyobb hazai IT kiállítást, a Magyar Innovációs TechShow-t, angol rövidítésével HITS-et. A kormány kiemelten kezeli a kreatív és technológiai iparágakat, hogy minden esélyt megadjon a hazai szereplőknek a nemzetközi piacok meghódításához. Reményeim szerint az ITU-n bemutatkozó tucatnyi startup közül is többről fogunk még hallani az elkövetkezendő években - idézi az MMK közleménye Manno Istvánt, a konferenciáért felelős miniszteri biztost. A dokumentum szerint a bemutatóra elsősorban olyan vállalkozásoknak érdemes nevezni, amelyek az elmúlt 3 évben kifejlesztett prototípus segítségével bizonyítani tudják, projektjük nemzetközi szinten érdeklődést válthat ki. A kiállításra elsősorban a mobil technológiák, a 3D nyomtatás, a M2M (machine to machine) kommunikáció, a biotechnológia, az okos hálózatok, az internetes biztonság, a pénzügyi folyamatok, a közlekedés, a robottechnológia, valamint a nagyvállalati üzleti folyamtok területén újdonságot hozó projektek jelentkezését várják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.