Gazdaság

Angol nyelvű kiadvány készült a Csongrád megyei befektetések ösztönzésére

Angol nyelvű kiadvány készült a Csongrád megyei befektetések ösztönzésére

2015. május 26., kedd
Angol nyelvű kiadvány készült a Csongrád megyei befektetések ösztönzésére

A Csongrád Megyei Önkormányzat friss, angol nyelvű kiadványa a megye iránt érdeklődő befektetők számára kínál hasznos információkat, komplex képet ad Csongrád megye gazdaságáról és az itteni befektetési lehetőségekről.

A megyei önkormányzat határozott célja Csongrád megye gazdasági pozícióinak, valamint kapcsolatrendszerének erősítése, az ide történő befektetések ösztönzése. Ennek érdekében vállalta fel még 2014-ben egy hiánypótló, elsősorban a megye iránt érdeklődő befektetők figyelmét felkeltő angol nyelvű kötet elkészítését – az 56 oldalas, színes, téma szerinti fotókkal illusztrált „Invest In Csongrad County” a napokban jelent meg. Csongrád megye az adottságait, lehetőségeit tekintve a dél-alföldi régió, sőt egész Dél-Magyarország legvonzóbb térségének tekinthető. A megye fekvése, a természeti adottságok, a mezőgazdaság és az arra épülő feldolgozóipari potenciál, a tudományos és oktatási tradíciók mind-mind mellette szólnak. Az új kiadvány ezt hangsúlyozandó rövid, áttekinthető formában nyújt alapvető ismereteket azoknak az érdeklődő befektetőknek, üzletembereknek, vállalkozóknak, akik – meglátva a Csongrád megye jelenében és jövőjében rejlő lehetőségeket – itt kívánnak gazdasági kapcsolatokat létesíteni. A kalauz komplex képet nyújt Csongrád megye gazdaságáról és a helyi befektetési lehetőségekről. Csongrád megye általános természetföldrajzi áttekintése mellett helyet kap benne a gazdaság és piaci környezet, valamint a megye területén található ipari parkok bemutatása. Ezt követi a szabadidős és kulturális lehetőségek ismertetése, de a kiadvány felvillantja a jelenlegi uniós finanszírozási ciklus megyei prioritásait is. Bemutatkozik továbbá a Szegedi Tudományegyetem, illetve a megjelenésben segítséget nyújtó szervezeteket (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Hungarian Investment Promotion Agency, Eximbank) is megismerhetik az érdeklődők. A kalauz a megyében már jelen lévő külföldi befektetőkkel készült interjúkkal zárul, megszólaltatva a Givaudan és a Contitech vállalatok vezérigazgatóit. A kiadványt a megyei önkormányzat eljuttatja majd többek között a testvérmegyékhez, a nagykövetségekhez, konzulokhoz, a Hungarian Investment Promotion Agency-hez, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-hez, a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarához, valamint a megye 50 legnagyobb cégéhez is, digitális formában pedig a http://www.csongrad-megye.hu/kiadvany/ oldalról tölthetik le az érdeklődők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.