Gazdaság

Hamarosan Hongkongba is exportálható lesz a magyar marhahús

Hamarosan Hongkongba is exportálható lesz a magyar marhahús

2015. február 4., szerda
Hamarosan Hongkongba is exportálható lesz a magyar marhahús
szarvasmarha_boci

Hamarosan Hongkongba is exportálható a magyar marhahús, miután a helyi élelmiszerbiztonsági hatóság elfogadta a kiszállításhoz szükséges szakmai információkat és állat-egészségügyi garanciákat - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a tényleges kiszállítás megindítása előtt - utolsó lépésként - már csak a vonatkozó állat-egészségügyi bizonyítvány elfogadása van hátra. Magyarország 2014 májusában nyerte el az Állategészségügyi Világszervezet által elismert legmagasabb szintű, úgynevezett elhanyagolható kockázatú járványügyi besorolást a szarvasmarhák fertőző szivacsos agyvelőbántalma (BSE) betegség esetében - írja a tárca a közleményben. Az állategészségügyi szempontból kiemelkedő eredmény a kedvező járványügyi helyzetnek, a hatékony hatósági munkának és a betegség megelőzésére irányuló sikeres felügyeleti programnak köszönhető - jegyezte meg az FM. Az új állategészségügyi státusz főként az élő szarvasmarha és a marhahús harmadik országokba irányuló kivitelénél jár jelentős előnyökkel. Ennek megfelelően a magyar élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság több harmadik országba is kezdeményezte a marhahús és marhahús-termékek exportjának megindítását, többek között a Kínán belül különleges közigazgatási övezetnek számító Hongkongba is - írta az FM közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.