Gazdaság

Mabisz: ösztönözte a nyugdíjbiztosítások vásárlását az adókedvezmény

Mabisz: ösztönözte a nyugdíjbiztosítások vásárlását az adókedvezmény

2015. január 8., csütörtök
Mabisz: ösztönözte a nyugdíjbiztosítások vásárlását az adókedvezmény

A múlt év szeptemberének végéig a biztosítók több mint 45 ezer nyugdíjbiztosítási szerződést kötöttek, ebben jelentős szerepe volt annak, hogy 2014-ben már adókedvezményt lehetett igénybe venni ezek után - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) csütörtökön az MTI-vel.

A piacon 50-féle, adókedvezményre jogosító nyugdíjbiztosítási szerződés érhető el, az egy szerződésre jutó éves átlagos díj elérte a 212 ezer forintot - áll a közleményben. A közlemény idézi

Molnos Dánielt

, a Mabisz főtitkárát, aki szerint az időskorra való magtakarítást ösztönzi az állam azzal, hogy az adókedvezménnyel a nyugdíjbiztosítások is felzárkóztak a nyugdíj-előtakarékossági számlához, illetve az önkéntes nyugdíjpénztárakhoz. Az utóbbi kettő korábban is állami támogatást élvezett az adórendszeren keresztül. Az induló év után várhatóan tovább növekszik a nyugdíjbiztosítások jelentősége - tette hozzá a főtitkár. Az adókedvezmény - a személyi jövedelemadóból - a nyugdíjbiztosításra befizetett összeg 20 százaléka, de legfeljebb évi 130 ezer forint. A közlemény idézi a GfK Hungária felmérésének azt az adatát is, amely szerint a nyugdíjas évekre elsősorban a 40-49 évesek takarékoskodnak. Ebben a korosztályban a megtakarítással rendelkezők 22 százaléka gondoskodik majdani nyugdíja kiegészítéséről. Az MTI megkeresésére az Aegon Magyarország azt közölte, hogy 2014-ben - a teljes évben - közel 11 ezer nyugdíjbiztosítást értékesített, az átlagdíj 180 ezer forint volt. A Generali Biztosítónál az eladott szerződések száma valamivel meghaladta a 7 ezret, az átlagdíj viszont 250 ezer forint volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.