Gazdaság

Gyorsan elkelnek az újszerű autók

Gyorsan elkelnek az újszerű autók

2014. május 8., csütörtök
Gyorsan elkelnek az újszerű autók

Mintegy két hét alatt találnak gazdára az újszerű autók Magyarországon, szemben a többi használtautó 5 hetes átfutásával - emelte ki a használtautó.hu az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Az új személyautók eladásának idei dinamikus növekedése a használtautó piacon is érezteti hatását; az újszerű, 0-2 éves autók átlagosan 27 százalékkal rövidebb idő alatt kelnek el, mint az előző évben - ismertette az adatokat a közleményben

Fodor László

, a használtautó.hu marketingvezetője. A magyar használtautó-kínálat négyötödét bemutató portál adatai szerint az újszerű autók piacának fellendülése nemcsak a megnövekedett keresletnek, hanem a visszaeső kínálatnak is tulajdonítható: kevés az újszerű autó a piacon, eladásuk a korábbi szint töredékére esett vissza, mivel 2010 óta évente átlagosan csak 60 ezer új autót helyeztek forgalomba, szemben a 2008-ig jellemző évi 160-180 ezres eladással. Emiatt a 2008 utáni évjáratokból rendelkezésre álló kínálat mintegy negyven százalékkal elmarad az idősebb autókétól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.