Gazdaság

Gyökeresen átalakul a televíziós médiapiac az Ericsson szerint

Gyökeresen átalakul a televíziós médiapiac az Ericsson szerint

2014. április 20., vasárnap
Gyökeresen átalakul a televíziós médiapiac az Ericsson szerint

Az Ericsson Media Vision 2020 tanulmánya szerint az elkövetkező hat évben gyökeresen átalakul a televíziós médiapiac - tájékoztat az Ericsson Magyarország.

Az elemzés azt feltételezi, hogy 2020-ra kilenc milliárdra nő a Föld lakosságának a száma, a médiatartalom szolgáltatására pedig 8 milliárd mobil szélessávú előfizetés és 1,5 milliárd digitális televíziózási lehetőséggel rendelkező háztartás tart majd igényt. Így a televíziós médiapiac forgalmi értéke a 2013-as 530 milliárd dollárról 2020-ra 750 milliárd dollárra nő. A bevételek súlypontja a tartalomtulajdonosok, műsorszóró vállalkozások, televízió-szolgáltatók és hálózatüzemeltetők felé tolódik el. Az OTT (over-the-top - azaz a disztribútor kihagyásával közvetített videó, audio és más média tartalom) minden tartalomtulajdonos rendelkezésére áll majd a fogyasztók közvetlen eléréséhez - állapítja meg a tanulmány. A fejlett régiókban megvalósul a "hálózatba kapcsolt társadalom", a hálózatra kapcsolt és videoszolgáltatást nyújtó készülékek sokasága pedig teljesen átalakítja a televíziózás élményét. A legnagyobb üzleti lehetőséget a tartalomszolgáltatás nyújtja, a felhasználók pedig az egyszerűsége miatt előnyben részesítik majd a csomagban kapott szolgáltatásokat. A szélessávú adatkapcsolat felgyorsítja a fogyasztói szokások átalakulásának a folyamatát, kiegyenlítődik az arány az élő közvetítést és az igény szerint közvetített tartalmat fogyasztók között. A mobil szélessávú kapcsolatok gyarapodásával a mobil előfizetések is gyakorlatilag televíziós tartalomfogyasztókká lépnek elő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.