Gazdaság

Üzemcsarnokok épültek betelepülő vállalkozásoknak Kunszentmiklóson

Üzemcsarnokok épültek betelepülő vállalkozásoknak Kunszentmiklóson

2013. november 24., vasárnap
Üzemcsarnokok épültek betelepülő vállalkozásoknak Kunszentmiklóson

Kilenc kis-, illetve közepes vállalkozás letelepítésére alkalmas épületegyüttest létesített és infrastrukturális beruházást hajtott végre mintegy 350 millió forintból az ISOROC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Kunszentmiklóson – tudatta a cég ügyvezetője az MTI-vel.

Csömöri János

tájékoztatása szerint a vállalkozás a Dél-alföldi Operatív Program Ipari területek infrastrukturális fejlesztése című pályázatán közel 162 millió forint uniós és kormányzati támogatást nyert a fejlesztés megvalósítására. A projekt során zöldmezős beruházás keretében korszerűen felszerelt ingatlant alakítottak ki a hátrányos helyzetű kunszentmiklósi járás székhelyén. A sokrétű ipari és szolgáltató célokra alkalmassá tett 3,5 hektáros terület két év alatt készült el. A komplexum négy, egyenként 1000 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokot és egy közel 300 négyzetméteres irodaházat foglal magában. Az épületek mellett a terület teljes közművesítése és jelentős felületének térburkolása is megtörtént, így a telephelyen nem jelent majd akadályt a kamionforgalom kezelése sem – hangsúlyozta az ügyvezető. Jelezte: a 350 millió forint összértékű beruházás kilenc kis- vagy középvállalkozás letelepítését teszi lehetővé az új ipari övezetben, melyek a beruházói elképzelések alapján 48 munkahelyet teremtenek a hároméves fenntartási időszak végére. Csömöri János aláhúzta: a fejlesztés fontos lépése a helyi gazdaság élénkítésének, hiszen az új vállalkozások felpezsdíthetik az üzleti életet, míg az új álláslehetőségek számos helybelinek biztosíthatnak megélhetést. Közölte: már tárgyalnak a lehetséges befektetőkkel, amelyek között több hazai és külföldi – például német és lengyel – társaság is akad. A beruházás 50 százalékos támogatási arányával és a település földrajzi adottságaival számolva a megtérülés várható ideje - a bérbeadás terveknek megfelelő alakulása esetén - hat év – tette hozzá. Az ISOROC Kft. 2009-ben alakult, fő tevékenysége a kőzetgyapot-kereskedelem, több külföldi gyártó kizárólagos hazai disztribútora, vevőköre lefedi az egész országot. A társaság gazdasági teljesítménye stabil növekedést mutat: míg 2010-ben 62 millió forintot meghaladó, addig tavaly már 100 millió forintot megközelítő nettó árbevételt ért el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.