Gazdaság

További uniós források érkeztek gazdaságfejlesztésre a Dél-Alföldi régióba

További uniós források érkeztek gazdaságfejlesztésre a Dél-Alföldi régióba

2013. október 14., hétfő
További uniós források érkeztek gazdaságfejlesztésre a Dél-Alföldi régióba

Újabb tartaléklistán szereplő projektek nyertek pályázati támogatást a DARFÜ telephely-fejlesztési felhívásán az Új Széchenyi Terv keretében.

A 2,8 milliárd Ft plusz forrás által 54 sikeres pályázat gazdája kapott lehetőséget projektje megvalósítására és új munkahelyek teremtésére a Dél-alföldi régióban. A régió gazdaságfejlesztése, versenyképességének növelése érdekében szeptemberben újabb 2,8 milliárd forintos pályázati forrás átcsoportosítására került sor: az akcióterv módosításának eredményeképpen ezt az összeget a tartaléklistás telephely-fejlesztési projektek támogatására fordítottunk, amellyel lehetővé vált az összes 50 pontot elérő pályázat megvalósítása - jelentette be

Bosnyákovits Tünde

igazgatóhelyettes, a DARFÜ Közreműködő Szervezetének operatív vezetője. A regionális gazdaságfejlesztési pályázatainkra továbbra is kiemelkedően magas az érdeklődés, ami a beérkező pályázatok számában mutatkozik meg. Éppen ezért szükség volt a források átcsoportosítására, így 54 újabb projektgazda kapott lehetőséget projektjének megvalósítására. Az 54 pályázathoz kapcsolódóan 1775 (fő) munkahelyet tudunk megőrizni és további 315 (fő) munkahely jön létre régiónkban - mondta Bosnyákovits Tünde igazgatóhelyettes. A jelenlegi tartaléklistás nyertesek a pályázat segítségével telephelyükön új épületeket, gyártócsarnokokat hozhatnak létre vagy korszerűsíthetnek, és épületgépészeti beruházásokat valósíthatnak meg. A tartaléklistára fordított 2,8 milliárd Ft-on túl további 4,51 milliárd forint forrást kaptunk 2013-ban új gazdaságfejlesztési kiírások meghirdetésére, amit a tervek szerint a helyi kis- és középvállalkozások infrastruktúrájának, a befektetési környezet fejlesztésének támogatására fordítunk. A 2013-as források megpályáztatása hamarosan várható. A 2013 szeptemberében átcsoportosított, összesen 7,31 milliárd Ft forrással 35%-kal megnőtt a 2011-2013 között a Dél-Alföldön gazdaságfejlesztést támogató uniós források összege, összességében az Új Széchenyi terv DAOP (Dél-Alföldi Operatív Program) kiírásainak keretében 28 milliárd Ft fordítható gazdaságélénkítésre - mondta az igazgatóhelyettes. A DARFÜ, mint az Új Széchenyi Terv Közreműködő Szervezete, mai napon tartott információs napjának célja - az eddigiekhez hasonlóan - a kedvezményezettek közvetlen informálása, felkészítése a gördülékeny projektmegvalósítás érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.