Gazdaság

Nem terveznek kimondottan szüreti munkaügyi ellenőrzéseket

Nem terveznek kimondottan szüreti munkaügyi ellenőrzéseket

2013. szeptember 4., szerda
Nem terveznek kimondottan szüreti munkaügyi ellenőrzéseket

A munkaügyi hatóság az idén nem tervez kifejezetten szüreti ellenőrzést, de az éves munkatervében ütemezett egyéb vizsgálatok érinthetik a mezőgazdasági termelőket is - írja szerdai számában a Napi Gazdaság.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal munkavédelmi és munkaügyi igazgatósága a lappal azt közölte, hogy az idén őszre tervezett vizsgálatok során a munkaügyi felügyelőségek a munka- és pihenőidőre, illetve a munkaidő nyilvántartásának ellenőrzésére helyeznek majd nagyobb hangsúlyt. A hatóság arra hívta fel a gazdálkodók figyelmét, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet a munkaviszony adóhatósági bejelentésére, a munkavállalók munkaidejének nyilvántartására, illetve az időjárásra, mert a korábbi ellenőrzéseken gyakran a rossz idő miatt módosult munkavégzésnél találtak szabálytalanságot - írja a Napi Gazdaság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.