Gazdaság

Új helyettes államtitkár felel a zöldgazdaság fejlesztéséért

Új helyettes államtitkár felel a zöldgazdaság fejlesztéséért

2013. augusztus 11., vasárnap
Új helyettes államtitkár felel a zöldgazdaság fejlesztéséért

Zöldgazdaság fejlesztéséért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkárrá nevezték ki Hizó Ferencet augusztus elsejétől - közölte az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken az MTI-vel.

A helyettes államtitkárság a minisztériumon belül a fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkárság alá tartozik.

Hizó Ferenc

a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján és a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte közgazdász diplomáit. 2011 óta áll a tárca alkalmazásában, először az energiagazdálkodási főosztályt, később a kiemelt közszolgáltatások főosztályát vezette, ezt megelőzően pénzügyi és energetikai területen dolgozott. A tárca közlése szerint a helyettes államtitkár feladatkörében gondoskodik a megújulóenergia-hasznosítás elterjesztése, valamint az energiahatékonyság- és az energiatakarékosság-fokozás stratégiai feltételeinek megteremtéséről, továbbá a klímapolitikai stratégia kidolgozásáról és végrehajtásáról. Intézkedési területéhez tartoznak az épületenergetikai és az épület-energiahatékonysági programok is. A helyettes államtitkár látja el továbbá az üvegházhatású gázok emisszió-kereskedelmi rendszerének működtetésével összefüggő feladatokat, gondoskodik ezek végrehajtásáról, az értékesítési bevételek felhasználásáról. A kiemelt közszolgáltatások - víziközmű-szolgáltatás, hulladékgazdálkodással összefüggő közszolgáltatások - területén Hizó Ferenc felelősségi körébe tartozik az állami szerepvállalás érvényesítése, a meghatározó szabályozási és gazdasági feladatok ellátásával - olvasható az NFM közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.