Gazdaság

Magyar műszerfalakat szállítanak a cseh Zetor traktorokba

Magyar műszerfalakat szállítanak a cseh Zetor traktorokba

2013. április 4., csütörtök
Magyar műszerfalakat szállítanak a cseh Zetor traktorokba

A Közlekedési Műszergyártó (KMGY) Zrt. hatezer műszerfal és más részegységek szállítására írt alá szerződést a cseh Zetor traktorgyárral nemrégiben - közölte a társaság.

Az Ikarus buszok korábbi beszállítója, a 113 éves múlttal rendelkező cég tájékoztatása szerint a most aláírt szerződés értéke megközelíti a 300 millió forintot. A hosszú távú megállapodás alapján magyar műszerfalakat építenek a cseh traktorokba, ezen felül más műszereket - elsősorban nyomás- és hőmérsékletadókat - is szállít a magyar cég. A KMGY a megnövekedett igények kielégítésére új üzemcsarnokot hoz létre budapesti központjában, a mintegy 600 négyzetméteres létesítmény a tervek szerint egy hónapon belül elkészül, és új dolgozók felvételével is számolnak - közölte a cég. Az üzemben a legkorszerűbb gyártósorok kapnak helyet, itt összpontosul a cég kutatás-fejlesztési tevékenysége is. Ez utóbbiban szintén partner a cseh gyár, hiszen a megállapodás értelmében mindig a legkorszerűbb műszerfalat építik be a traktorokba.

Zelenka Pál

, a KMGY meghatározó tulajdonosa a közleményben hangsúlyozza: részt akarnak venni a magyar buszgyártás megújításában, amelyhez a műszerfalon kívül más csúcsminőségű terméket is tudnak szállítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.