Gazdaság

Jól jár a büdzsé a kisadózókkal

Jól jár a büdzsé a kisadózókkal

2013. április 2., kedd
Jól jár a büdzsé a kisadózókkal

A vártnál kevesebben választották az új átalányadót, ami a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint javítja a költségvetés egyenlegét - derül ki a Világgazdaság keddi számából.

A lap ismerteti, hogy a kisadózó tételes adóját, vagyis a katát februárban kellett először fizetni, és abból 1,8 milliárd forint folyt be, ami az éves tervezett 74,3 milliárd forint 2,5 százaléka. Kisvállalati adóból, azaz a kivából február végéig 426 millió forintot fizettek be, ami az egész évre várt 130 milliárd forint elenyésző hányada. A tervezett több százezres tömeg helyett csak 60 ezren léptek át, ugyanakkor a szaktárca álláspontja szerint mindez nem gond, mert ha többen váltottak volna, akkor többen jártak volna jól, rontva ezzel a költségvetés egyenlegét - olvasható a cikkben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.