Gazdaság

Együtt él a várossal a CIB Bank

Együtt él a várossal a CIB Bank

2013. április 29., hétfő
Együtt él a várossal a CIB Bank
CIB_csoport

Gyermek labdarúgótorna, Szegedi Soroptimist- Club Szeged, Nemzetközi Fogyatékkal Élő Emberek Hete, Közgazdászbál, Ecodémia Esték a Közgazdaságtudományi Kar szervezésében és még számos olyan esemény, amelynek támogatói között évek óta jelen van, köszönhetően a helyi fiókvezetők kezdeményezésének, a CIB Bank.

- Április 15-én került megrendezésre a Szegedi Ecodémia Esték programsorozat első rendezvénye a Közgazdaságtudományi Kar és a Móra Szakkollégium szervezésében, melynek fő támogatói között Önök is szerepelnek. Milyen szempontok szerint határozzák meg milyen kezdeményezés mellé állnak oda?

- Meggyőződésünk, hogy az elmúlt évek gazdasági folyamatainak hatására felértékelődött a bankok és ügyfeleik közötti kapcsolat szerepe. A korábbinál lényegesen nagyobb súlya van a bizalomnak, az együtt gondolkodásnak és talán épp e miatt előtérbe kerül a hosszú távú kapcsolatok jelentősége is. Az a tapasztalatunk, hogy ügyfeleink számára nem csak az bír kiemelt fontossággal, hogy milyen tanácsokkal segítjük őket ügyintézéseik alkalmával, hanem az is mivel tudjuk segíteni őket, közösségüket a mindennapokban. Számukra és számunkra egyaránt a partneri viszony, a folyamatos és állandó személyes kapcsolat kialakítása működésünk első és legfontosabb alapelve. Akkor, amikor egy társadalmi kezdeményezés támogatásáról döntünk, figyelembe vesszük az üzleti kérdések tisztázása mellett annak közösségformáló jellegét, városra gyakorolt hatását is. De mindenképpen előnyben részesítjük azokat a megoldásokat, amelyek a fenntarthatóságot tartják szem előtt. Az Ecodemia esték éppen egy ilyen támogatás, hiszen a rendezvénysorozat célja, felhívni a jövő generációjának figyelmét a jelenlegi gazdasági folyamatokra, a rendszeres változásokra, mindezt olyan elismert szakemberek előadásában, akik gyakorlati tapasztalataik, tudásuk alapján bővíthetik, szélesíthetik a hallgatók jelenlegi elméleti tudástárát.

- A CIB Bank országszerte jelentős szerepet játszik a helyi közösségek életében. Ez egyfajta tudatos szerepvállalás?

- Nem csak tudatos, hanem ösztönös is. A Bank munkatársai a legtöbb esetben maguk is a helyi közösségek oszlopos tagjai, akik munkaidejük lejárta után csak a fiók épületéből lépnek ki, nem pedig a város vérkeringéséből. A mi gyermekeink is a helyi iskolába járnak, és ugyanazokkal a problémákkal küzdünk, ugyanazokat a közösségi rendezvényeket látogatjuk, mint mindenki, aki itt él. Pontosan látjuk magunk körül azokat a területeket, ahol segítségre van szükség, ezeket pedig a rendelkezésre álló eszközökkel próbáljuk meg támogatni. Ha kell festéket és ecsetet ragadunk, de ha inkább anyagi támogatásra van szükség, megnézzük annak a lehetőségeit. Fontosnak tartjuk, hogy mi magunk is részt vállaljunk a közösségek életének javításában.

- Terveznek más jellegű támogatásokat is az idei évben?

- Folytatódik a tavaly útjára bocsátott Focisuli rendezvény sorozat, amelynek idén a második állomásához érkeztünk. Hozzájárulunk a Szegedi Soroptimist Club jótékonysági estjéhez, melynek idei bevételéből többek között a fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok fejlesztésével foglalkozó Odu Fejlesztőközpont és a Klúg Péter Óvoda, Általános iskola, Szakiskola és Diákotthon a siketek és nagyothallók általános iskolája részesülhet így támogatásban. Ez igazán nagyszerű összefogás a gyermekéért.

(X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.