Gazdaság

Greennovációs Nagydíjat kapott a Coop Szeged Zrt.

Greennovációs Nagydíjat kapott a Coop Szeged Zrt.

2013. március 8., péntek
Greennovációs Nagydíjat kapott a Coop Szeged Zrt.

Második alkalommal osztották ki a hazai élelmiszer szektor szereplői között a Greennovációs Nagydíjat, amelyre 18 pályamunka érkezett. A bíráló bizottság a COOP Szeged Zrt. környezet- és energiatudatos programját bemutató „Fókuszban a környezettudatosság” című pályamunkáját értékelte a legkiválóbbnak, így Kiemelt fődíjjal jutalmazta.

A szakma érdeklődését és elismerését már az első évben kiérdemlő FMCG Greennovációs Nagydíjra számos, nagyon színvonalas pályamunka érkezett gyártó, szolgáltató és kereskedő vállaltok részéről egyaránt. A szakértőkből álló bíráló bizottság a COOP Szeged Zrt. környezet- és energiatudatos programját bemutató pályamunkát értékelte a legmagasabb pontszámmal, így 2013-ban az FMCG Greennovációs Nagydíj Kiemelt fődíjával ismerték el a Csongrád megyében 40 üzlettel rendelkező vállalatot.

Kelemen Jáno

s, a vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az elismerés nem csak a COOP Szeged, hanem az egész COOP Gazdasági Csoport elismerése, hiszen a szegedi központú cég által megvalósított környezet- és költségkímélő technikai megoldások fokozatosan teret nyernek a COOP üzletlánc teljes franchise hálózatán belül. A környezetvédelmi és energiahatékonysági szempontok évek óta meghatározzák a Coop Szeged döntéseit, ennek jegyében 2009-ben elvégezték áruházaik hőkamerás átvilágítását, majd a felvételek kiértékelését követően rangsorolták az elvégzendő feladatokat. Az elmúlt években a COOP Szeged az energia felhasználás csökkentésének jegyében az üzleteiben a hagyományos fénycsöveket LED technológiára cserélte és tolóajtókat szereltetett a tejtermékeket kínáló hűtőpolcokra és hűtőszigetekre. Továbbá a hűtőgépek hulladékhőjének hasznosításával, kondenzációs gázkazán és levegő-víz alapú hőszivattyú alkalmazásával sikerült a működés hatékonyságát növelni, amellyel jelentős energiamegtakarítást, valamint költség csökkenést ért el a vállalat – mondta az elnök-vezérigazgató. Idén a gyártói és a kereskedői kategóriában volt a legszorosabb a mezőny, mindegyik pályázat azt mutatta, hogy a napi fogyasztási cikkek piacán jelenlevő vállalatok egyre tudatosabban alkalmazzák a fenntarthatósági elveket, és egyre többet foglalkoznak a zöld innovációkkal, ami azt is jelenti, hogy élen járnak energiamegtakarításban és a rendelkezésre álló erőforrások optimális, fenntartható felhasználásában - mondta

Gyaraky Zoltán

, a bíráló bizottság tagja, a Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztályának vezetője. A Kiemelt fődíj indoklása kapcsán a főosztályvezető elmondta, hogy a bíráló bizottság a COOP Szegednél megvalósuló program komplexitását, a sok kisebb technikai megoldásokat értékelte, amelyek összességében jelentős energiahatékonyságot eredményeznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.