Gazdaság

Tizenötezren hagyták el az evát

Tizenötezren hagyták el az evát

2013. február 3., vasárnap
Tizenötezren hagyták el az evát

A múlt év végén tizenötezren hagyták el az egyszerűsített vállalkozói adót (eva), a kilépők meghatározó része az új adózási lehetőségekhez pártolt át - írta a Magyar Nemzet.

A nemzetgazdasági tárca adatai szerint az evások korábbi 70 ezres létszáma január közepére mintegy 55 ezerre csökkent - számol be róla a lap csütörtöki száma. A kijelentkezők között nagyjából 7400 egyéni vállalkozó volt, s kedvezőbb közteherviselési lehetőséget keresett 7500 társas vállalkozás is. Mindeközben megközelítette a 65 ezret azoknak a gazdasági szereplőknek a száma, amelyek az év eleje óta élő két új adózási módozatot, a kisadózók tételes adóját (kata) vagy a kisvállati adót (kiva) választották. A minisztérium statisztikája szerint a katához eddig 54 ezren kívántak csatlakozni, a kivába pedig eddig nagyjából 10 ezer vállalkozás jelentkezett be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.