Gazdaság

Kétmilliárd forint jut az SZTE-nek?

Kétmilliárd forint jut az SZTE-nek?

2013. január 23., szerda
Kétmilliárd forint jut az SZTE-nek?

2-2,2 milliárd forintra számíthat a Szegedi Tudományegyetem abból a 10 milliárdos keretből, amelyet a kiemelt és kutatóegyetemek többlettámogatására szán a kormány - értesült a Rádió88.

Mint a rádiónak

Majó Zoltán

, az egyetem gazdasági és műszaki főigazgatója elmondta: még zajlanak a tárgyalások az egyetem idei költségvetését nagyban meghatározó, 4,2 milliárd forintos állami támogatáscsökkentésről is, és bíznak a kompenzációban, egyebek mellett a 10 milliárdos kutatóegyetemi keretből. A Szegedi Tudományegyetem mellett több universitast is érintenek a milliárdos elvonások - írja a

Rádió88.

Két hete arról

számoltunk be,

hogy közel 4200 millió forinttal csökkentheti a Szegedi Tudományegyetemnek szánt támogatását idén az állam. Akkor Majó Zoltán úgy nyilatkozott: az elvonás már a dolgozóik bérét, a jelenlegi infrastruktúra fenntartását és az ösztöndíjak kifizetését fenyegeti. Később az egyetem

sajtóközleményt

adott ki, melyben felhívták a figyelmet, hogy a finanszírozási rendszer lényeges átalakulása miatt még nem teljesen ismertek az intézményi költségvetést érintő számok. Ezért az SZTE vezetése csak további információk birtokában nyilatkozik majd az intézmény költségvetésének alakulásáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.