Gazdaság

Hétfőn tárgyalnak a gyulai húsüzem megmentéséről

Hétfőn tárgyalnak a gyulai húsüzem megmentéséről

2013. január 5., szombat
Hétfőn tárgyalnak a gyulai húsüzem megmentéséről

A Magyar Nemzet információi szerint megközelítőleg 5,5 milliárd forintot fordíthatnak az érintett önkormányzatok a kaposvári, a pápai és a gyulai húsüzem feltőkésítésére, az utóbbi helyzetéről hétfőn tárgyalnak.

A lap szombati száma ismerteti: piaci ágazati információk szerint az érintett önkormányzatok körülbelül hétmilliárd forintot fordítanak a hitelszűkében szenvedő cégek megmentésére. A lapnak ugyanakkor nevük elhallgatását kérő önkormányzati alkalmazottak azt mondták, hogy a kaposvári gyár 2,3 milliárd, a gyulai 1,7 milliárd, a pápai pedig megközelítőleg 1,5 milliárd forintban részesülhet, ami mintegy 5,5 milliárd. A húsipari cégek megmentését kormányzati szinten koordináló

Budai Gyula

, a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára az összegekkel kapcsolatban felmerült találgatásokra a lapnak nem kívánt reagálni, mint mondta, ez még üzleti titok. Azt viszont elmondta, hogy hétfőn ül tárgyalóasztalhoz Gyula város vezetésével, a húsüzem korábbi vezetőivel, illetve a társaság felszámolójával. Reményei szerint ezen az összejövetelen eldőlhet, milyen lépéssorozattal válhat tulajdonossá az önkormányzat a felszámolás alatt álló társaságban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.