Gazdaság

Gyakorlatilag befejeződött az őszi kalászosok vetése

Gyakorlatilag befejeződött az őszi kalászosok vetése

2012. november 7., szerda
Gyakorlatilag befejeződött az őszi kalászosok vetése

Gyakorlatilag befejeződött az őszi kalászos gabonák vetése az országban: a gazdálkodók a tervezett vetésterület több mint 90 százalékán végeztek a munkával - mondta Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke az MTI megkeresésére.

Az elnök közölte: őszi búzát több mint 1,1 millió, a többi kalászos gabonát - például árpát, rozsot, tritikálét - 500 ezer, repcét pedig mintegy 200 ezer hektáron vetettek az idén.

Vancsura Józef

hozzátette: a csapadékhiány még mindig gondot okoz a gazdáknak országszerte, legalább 200 milliméter a hiány. Emlékeztetett: kukoricából több mint 4 millió tonna került a magtárakba, az eredetileg várt 8 millió tonnának valamivel több mint a fele. A hozamok összesítése most folyik, egyes szakértők szerint a termés mennyisége elérheti a 4,5 millió tonnát is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.