Gazdaság

Decemberben utalják az egészségügyi béremelésből kimaradók pénzét

Decemberben utalják az egészségügyi béremelésből kimaradók pénzét

2012. november 20., kedd
Decemberben utalják az egészségügyi béremelésből kimaradók pénzét

Még decemberben elutalják az egészségügyi béremelésekből kimaradóknak a pótlólagos fizetésnövekményt - írta keddi számában pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Népszabadság.

A lap szerint körülbelül másfél milliárd forint marad az egészségügyi béremelésre szánt 30,5 milliárd forintból, amelyből decemberben 2012. januárjáig visszamenőleg néhány ezren - köztük diplomás szakdolgozók, szociális munkások és a légi mentők munkatársai - kaphatnak fejenként havi néhány tízezer forintnyi többletbért. Az intézkedés nyolcszáz embert érint. A pótlólag utalt emelést várhatóan egy összegben kapják az érintettek. Szintén utólag jut a pénzéhez decemberben körülbelül 3300 iskolaorvos is. Az utóbbiaknak viszont csak decemberre jár majd egyszeri, 28 százalékos többletbér. A lap szerint a pótlólagos béremelés ezzel még nem zárulhat le, hiszen több, mint másfél ezren dolgoznak magáncégek által működtetett kórházakban. A lap úgy tudja: a kormány hamarosan dönt a visszavételükről, és amint bekerültek - várhatóan ez megtörténik még decemberben - az állami irányítású intézmények körébe, az ottani dolgozók is megkapják visszamenőleges hatállyal a béremelés összegét 2012-re.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.