Gazdaság

A gazdasági tárca tervezete a lánctartozások ellen

A gazdasági tárca tervezete a lánctartozások ellen

2012. november 8., csütörtök
A gazdasági tárca tervezete a lánctartozások ellen

Teljesítésigazolási szervezet létrehozásával, a bankgarancia lehívásának szigorításával és a pénzügyi szabálytalanságokat eltitkoló felszámolók börtönbüntetésével szeretné elérni a gazdasági tárca a leginkább az építőiparban elburjánzott lánctartozások számának csökkenését - írta a Magyar Nemzet.

A lap csütörtöki számában a birtokába jutott tervezetet ismertetve azt írta, hogy Teljesítésigazolási Szakértői Szervezetet (TSZSZ) hoznának létre. Az intézményhez, akkor fordulhatnának a kivitelezők, ha a megbízó mondvacsinált okkal nem igazolja az elvégzett munkát. Az intézmény, amely a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működne, meghatározhatná, hogy milyen mértékben történt meg a teljesítés és elrendelhetné a munka kifizetésének teljesítését. A tervezet szerint a pénzügyi szabálytalanságokat eltitkoló felszámolók egy évig terjedő börtönbüntetést kaphatnának. A bankgaranciák lehívásának feltételekhez kötésével azt kívánják megakadályozni, hogy miként az időnként előfordul, hibátlan teljesítéskor is lehívja azt a megrendelő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.