Gazdaság

Kelet felé nyit a KÉSZ Csoport

Kelet felé nyit a KÉSZ Csoport

2012. október 10., szerda
Kelet felé nyit a KÉSZ Csoport

A töretlen kelet-európai fejlődést követően a magyar tulajdonú KÉSZ építőipari cégcsoport a legdinamikusabban fejlődő piacok felé vette az irányt és az Exim Bank segélyhitel finanszírozásával épít kórházat Vietnámban.

2012. szeptember 26-án a KÉSZ Csoport, mint konzorciumvezető és partnere a Novotrading Medical Kft. 500 ágyas onkológiai kórház generál kivitelezését nyerte el Vietnámban, Chan Tho városában. Minek után a pályázat eredménye jogerőre emelkedett, a KÉSZ Csoport és a konzorcium felső vezetése Vietnámba utazott a szerződés aláírása céljából. A kórházat, amely modern technológiájú műszerekkel biztosítja a kornak megfelelő betegellátás színvonalát, 2013 tavaszán kezdi meg építeni a KÉSZ Csoport. A tervek szerint az építkezés 2015 év végén fejeződik be és nyitja meg kapuit a létesítmény. A szakszerű gyógyításhoz szükséges orvosi műszereket a szintén magyar Novotrading Medical Kft. biztosítja. A projektet kormányközi egyezmény értelmében a magyar Exim Bank segélyhitel konstrukcióban finanszírozza, amely a magyar exportot elősegítő, a magyar építőipar és az orvosi műszergyártás számára piacnyitó hatású folyamatokat indít el. Az Exim Bank és a KÉSZ már korábban is valósított meg sikeres projekteket hasonló konstrukcióban, ami azt bizonyítja, hogy a magyar szakértelem a Világ bármely pontján megállja helyét. „Egyedi komplexum megépítéséről van szó, hiszen a kezelések közben fellépő különböző sugárzások speciális kivitelezést követelnek. Büszkék vagyunk rá, hogy a magyar szakértelem és tapasztalat, Vietnámban teremthet értéket és járulhat hozzá beteg emberek gyógyulásához” – mondta

Pintyőke Marcell

a KÉSZ Csoport marketing és kommunikációs igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.