Gazdaság

Megismerték a kormánypárti képviselők az IMF-feltételeket

Megismerték a kormánypárti képviselők az IMF-feltételeket

2012. szeptember 6., csütörtök
Megismerték a kormánypárti képviselők az IMF-feltételeket

Megismerték a kormánypárti képviselők az IMF követeléseit; a honatyák szerda este Sárváron kaptak tájékoztatást a feltételekről - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

A lap szerint az IMF követelései a következők: nyugdíjcsökkentés, nyugdíjkorhatár-emelés, családipótlék-csökkentése, személyijövedelemadó-emelés, privatizáció, utazási kedvezmények csökkentése, bürokrácialeépítés, általános, értékalapú ingatlanadó, önkormányzatok kiadásainak csökkentése, bankadó eltörlése, pénzjuttatás a bankszférának. Ezen túl a megállapodás akadálya lehet a jegybanki tranzakciós adó, amely az Európai Központi Bank szerint veszélyezteti a magyar jegybank függetlenségét - tették hozzá. A Magyar Nemzet azt írta: a kemény feltételek ellenére Orbán Viktor miniszterelnök bízik abban, hogy ősszel megegyezéssel zárulnak az IMF/EU-hiteltárgyalások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.