Gazdaság

Jobbik: újabb megszorítás lesz az IMF-hitel ára

Jobbik: újabb megszorítás lesz az IMF-hitel ára

2012. szeptember 23., vasárnap
Jobbik: újabb megszorítás lesz az IMF-hitel ára

Újabb megszorító csomag lehet az IMF-hitel feltétele - jelentette ki Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A frakcióvezető-helyettes szerint "

Varga Mihály

tárca nélküli miniszter szavaiból egyre nyilvánvalóbbá válik: a kormány - eddigi szabadságharcos retorikáját feladva - behódol az IMF-EU-kettősnek, és újabb megszorító csomaggal próbál a nemzetközi pénzvilág kedvére tenni".

Volner János

azt írta, hogy a tervezett intézkedések kárvallottjai ismét a "kisemberek" lesznek a multinacionális vállalatok helyett. A közszférában dolgozó embereket pedig - a bérek ismételt befagyasztásán túl - elbocsátási hullám veszélyezteti. "Aggasztónak találjuk azt is, hogy nem csupán a gazdasági visszaesést és a beruházási ráta alakulását tekintve múltuk alul a régió országait, de a kormány nem tesz érdemi intézkedéseket a bankok tömeges tőkekivonása ellen sem" - fűzte hozzá, azzal együtt, hogy így a vállalkozások hitelezésének nehézségei és a drága hitelkamatok miatt "egy újabb területen váltunk sereghajtóvá".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.