Gazdaság

IMF: a magyar fél továbbra is szeptemberi folytatással számol

IMF: a magyar fél továbbra is szeptemberi folytatással számol

2012. szeptember 3., hétfő
IMF: a magyar fél továbbra is szeptemberi folytatással számol

A magyar fél továbbra is az IMF/EU-tárgyalások szeptemberi folytatásával számol - tudta meg a Világgazdaság Online hétfőn.

A magyar tárgyalódelegáció továbbra is azzal számol, hogy a felek tartják magukat a korábban eldöntött menetrendhez, és szeptemberben folytatódnak a megbeszélések - közölték a hírportál megkeresésére

Varga Mihály

főtárgyaló, tárca nélküli miniszter irodáján. Tájékoztatásuk szerint "folyamatos a kapcsolattartás" a tárgyalásban résztvevő szereplők között. A Nemzetközi Valutalap (IMF) külkapcsolati igazgatója,

Gerry Rice

a múlt héten az MTI érdeklődésére közölte: az IMF kapcsolatot tart a magyar kormánnyal és az Európai Bizottsággal, de még nem tűzött ki dátumot, hogy mikor folytatódnak a júliusban megkezdett érdemi tárgyalások a hitelprogramról. Az igazgató emlékeztetett arra, hogy a júliusi tárgyalások konstruktívak voltak. A párbeszéd folytatódni fog, a megállapodáshoz azonban egyetértés kell néhány meghatározott gazdaságpolitikai területen, beleértve a költségvetés tervezett megerősítésére szolgáló kiegyensúlyozott, fenntartható intézkedéseket és a szerkezeti reformokat, amelyek támogatnák a gazdasági növekedést - tette hozzá. A júliusi tárgyalási forduló végén Orbán Viktor kormányfő közölte, hogy az Európai Unió és a IMF delegációja szeptemberben tér vissza Magyarországra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.