Gazdaság

Jövőre sokkal több pénzt fordítana a kormány a közmunkatervre

Jövőre sokkal több pénzt fordítana a kormány a közmunkatervre

2012. augusztus 30., csütörtök
Jövőre sokkal több pénzt fordítana a kormány a közmunkatervre

A közfoglalkoztatottak bére a jövőben is emelkedhet, ha a parlament növeli a piaci szférára érvényes minimálbért - mondta a Magyar Hírlapnak Lőrincz Leó, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és logisztikai főosztályának vezetője. Közölte azt is, hogy még az idén megvalósul az ócsai lakópark.

A napilap csütörtöki számában megjelent cikk emlékeztet, hogy

Orbán Viktor

miniszterelnök a közelmúltban tartott kőszegi Tranzit fesztiválon kifejtette, a "kormánynak a közmunkatervet végig kell vinnie". A jövő évi költségvetés aktuális változata szerint a kormányzat az ideinél is több, 154 milliárd forintot szánna a programra.

Lőrincz Leó

úgy fogalmazott, a legfrissebb adatok szerint január óta több mint kétszázezer fő élt a lehetőséggel. Kiemelte, "ahol a legtöbb a nyilvántartott munkanélküli, ott a legmagasabb a közfoglalkoztatottak száma is, hiszen a részvételhez álláskeresőként regisztrálni kell az illetékes munkaügyi hivatalban". A program altípusokra oszlik, ilyen az önkormányzati közfoglalkoztatás rendszere vagy a kistérségi Start mintaprogram, amely az idén kiegészült további hatvanhat kistérségben induló programmal. Lőrincz Leó kiemelte, a projektek napi nyolcórás, kilenc-tíz hónapos elfoglaltságot jelentenek, és csaknem nyolcszáz ember bevonásával egyéb mintaprogramok is indultak. A bajbajutott devizahitelesek számára tervezett ócsai lakópark még az idén megvalósul - szögezte le Lőrincz Leó, és hozzátette, hogy a projektben vélhetően közfoglalkoztatottak is munkához jutnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.