Gazdaság

Több mint nyolcszáz település kap felzárkóztatási támogatást

Több mint nyolcszáz település kap felzárkóztatási támogatást

2012. július 19., csütörtök
Több mint nyolcszáz település kap felzárkóztatási támogatást

Több mint 3,5 milliárd forinttal támogat 837 települést a Belügyminisztérium (BM) az önkormányzati felzárkóztatási támogatás keretéből; a pénzt napokon belül megkaphatják az érintett önkormányzatok - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

A támogatást 1446 hátrányos helyzetű település kérhette, közülük 887 önkormányzat nyújtott be pályázatot. Az elnyert összeg két célterületre használható fel. Az egyik az önfenntartó képességet segítő, önkormányzati tulajdonú ingatlanok felújítása, átalakítása, bővítése, az önfenntartást segítő gépek, kisgépek, eszközök felújítása, beszerzése, valamint közfoglalkoztatás megvalósítását szolgáló mezőgazdasági célú beszerzés. A másik felhasználási lehetőség közfoglalkoztatás keretében nem tervezett beltéri és kültéri építőanyag-szükségletek biztosítása, valamint közfoglalkoztatás keretében nem megvalósítható szolgáltatások díja. A közleményben kitértek arra: 16 önkormányzat pályázatát feltételesen fogadták el, 34 igénylő pedig lehetőséget kapott beadványa pontosítására. A belügyminiszter csütörtökön döntött a támogatás kifizetéséről, a pénzt napokon belül megkaphatják az érintett önkormányzatok - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.