Gazdaság

Hat energiaszolgáltató kampánya a tudatos energiafogyasztásért

Hat energiaszolgáltató kampánya a tudatos energiafogyasztásért

2012. július 17., kedd
Hat energiaszolgáltató kampánya a tudatos energiafogyasztásért

Legyen ön is tudatos energiafogyasztó elnevezéssel indított kampányt a hat nagy gáz- és villamosenergia-szolgáltató az energiahatékonyság növelése érdekében.

A kedden induló és október elejéig tartó kampány célja a fogyasztói magatartás megváltoztatása - hangzott el a keddi budapesti beharangozó sajtótájékoztatón. A köztéri, illetve a televíziós, rádiós és online kampány során a fogyasztók hatékony energiafelhasználási tippeket kapnak, az erre a célra létrehozott weboldalon pedig az energiaszolgáltatók részletesebb információkat is nyújtanak a témában. A 462 millió forintos költséget a hat résztvevő szolgáltató fizeti, az EDF Démász Hálózati Elosztó Kft., a GDF Suez Energia Magyarország Zrt., a Főgáz Zrt., az Elmű-Émász társaságcsoport, az E.ON Energiaszolgáltató Kft. és a Tigáz Zrt. A kampány szakmai támogatója a Magyar Energia Hivatal.

Horváth Péter

, a hivatal elnöke elmondta: egy számla végösszegét az alapár mellett az elhasznált energia mennyisége adja. Aki hatékonyan fogyasztja az energiát, csökkentheti költségeit, így maga is tudja szabályozni, hogy mennyit fizet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.