Gazdaság

Megújíthatja devizakötvényeit Hódmezővásárhely

Megújíthatja devizakötvényeit Hódmezővásárhely

2012. június 12., kedd
Megújíthatja devizakötvényeit Hódmezővásárhely

A kormány 79 millió euró (23,2 milliárd forint) összegű, 25 éves futamidejű kötvénykibocsátást engedélyezett Hódmezővásárhely önkormányzatának, amelynek eddigi vezetője Lázár János volt - írja a keddi Napi Gazdaság.

Az új önkormányzati törvény szerint az önkormányzati hitelfelvételek kormányengedélyhez kötöttek - most első ízben határozott úgy a kabinet, hogy áldását adja néhány település kötvény- és hitelakciójához. Hódmezővásárhely a 2000-es évek második felében elindult deviza-kötvénykibocsátási boomra ült fel - ennek hatására ma már a város adóssága 25 milliárd forintra emelkedett. A 2006-os kötvényt svájci frankban bocsátották ki, és hogy a város csökkentse a devizakockázatokat, Lázár János a város polgármestere határidős piacokon forgatta meg a város pénzét. Ez utóbbi miatt megrótta az Állami Számvevőszék, hozzátéve, hogy az akció nem volt törvénytelen csak kockázatos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.