Gazdaság

Még idén megalakulhat a nemzeti légitársaság

Még idén megalakulhat a nemzeti légitársaság

2012. június 13., szerda
Még idén megalakulhat a nemzeti légitársaság

Bizonyossá vált, hogy a kormány életben tartja a februárban felszámolás alá vont Malév két leányvállalatát, ami előrevetítheti egy új nemzeti légitársaság indulását is - írja szerdai számában a Magyar Hírlap.

Az egyik leányvállat a földi kiszolgálást végző Malév Ground Handling (MGH) Zrt., amely értesítette munkavállalóit arról, hogy a vállalat vezetésének reményei szerint napokon belül befejeződik a cég tulajdonos váltása és ennek eredményeképpen megtörténik a tőkeemelés. Ez forrást biztosít az MGH-nál zajló leépítéssel kapcsolatos kifizetések teljesítéséhez. Az új tulajdonos várhatóan a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. lesz. A lap tudni véli, van annak realitása, hogy az idén "papíron" létrehozzák az új nemzeti légitársaságot, megszerezzék az összes szükséges engedélyt, s jövőre indítsák el ténylegesen az új céget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.