Gazdaság

Sikeres évet zárt az M43 autópálya

Sikeres évet zárt az M43 autópálya

2012. május 3., csütörtök
Sikeres évet zárt az M43 autópálya

Valamivel több, mint egy éve, 2011. április 20-án helyezte teljes hosszban forgalomba a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az M43-as autópálya Szeged–Makó szakaszát, a beruházás beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Az új gyorsforgalmi út mintegy 34,6 km hosszú, 2x2 forgalmi sávval épült meg. A szakasszal kapcsolatos fő elvárás volt, hogy tehermentesítse a napi háromezres kamionforgalmat elszenvedő Szegedet, valamint a nyomvonal további szakaszain fekvő településeket; Szőreget, Deszket, Klárafalvát, Ferencszállást, Kiszombort és Makót. „Az egy éves üzem után egyértelműen megállapítható, autópálya szakasz elérte célját: a kamionforgalom tetemes részétől szabadultak meg a nyomvonal melletti települések.” – mondta el

Loppert Dániel

, a NIF Zrt. Kommunikációs vezetője. Az Európai Unió által is támogatott beruházás folytatását készíti elő jelenleg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Az M43 autópálya Makó – országhatár közötti szakaszának kivitelezői közbeszerzése zajlik jelenleg, ami után az új sztrádaszakaszt várhatóan 2014 második felében adják át a forgalomnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.