Gazdaság

MÁV: csak a külföldi járatokon lesznek étkezőkocsik

MÁV: csak a külföldi járatokon lesznek étkezőkocsik

2012. május 8., kedd
MÁV: csak a külföldi járatokon lesznek étkezőkocsik

A MÁV-START ugyan június 16-án megszünteti az étkezőkocsi szolgáltatást belföldi járatain, a nemzetközi járatokon azonban megmaradnak az étkezőkocsik a belföldi és a külföldi szakaszon is - közölte a vasúttársaság kedden.

Hozzátették: a jelenlegi koncepció nem volt kifizetődő, de a későbbiekben, egy készülő, új szolgáltatási koncepció mentén szeretnék újraindítani a kocsikat. A MÁV-START számítása szerint az étkezőkocsi szolgáltatáshoz közvetlenül kapcsolható éves kiadásuk mintegy 660 millió forint, bevételük 10,3 millió forint, az üzemeltetést ugyanis a bérlő végzi. A szolgáltatás megszüntetése érinti a belföldi forgalomban közlekedő pécsi, nyíregyházi, miskolci és debreceni InterCity járatokat. A MÁV START hangsúlyozza: az utasok igényei alapján tervezik az új szolgáltatási koncepciót, amely tartalmazhat étkezőkocsi szolgáltatást is, de nem a jelenlegi konstrukcióban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.