Gazdaság

Az IMF gyorsan tud pénzeszközöket mozgósítani szükség esetén

Az IMF gyorsan tud pénzeszközöket mozgósítani szükség esetén

2012. április 18., szerda
Az IMF gyorsan tud pénzeszközöket mozgósítani szükség esetén

Az amerikai pénzügyminiszter szerint bár a Nemzetközi Valutaalap (IMF) olyan helyzetben van, hogy gyorsan, jelentős mennyiségű tőkét tud mozgósítani, ez azonban nem helyettesíti a hatékony választ Európa részéről az adósságválságra.

Az IMF igen jó helyzetben van, hogy megmutassa a világnak: képes igen-igen gyorsan pótlólagos pénzeszközöket gyűjteni más országoktól, ha erre van szükség - hangsúlyozta

Timothy Geithner

, a Brookings Institutionban tartott beszédében. Az amerikai pénzügyminiszter szerint ez jó dolog, mert bizonyítja a világnak, hogy van egy jelentős kapacitás, amely erősítheti, amit az európaiak csinálnak, és segíti bármely európai trauma hatásának "kipárnázását" a világ többi része számára. Amit viszont nem akarunk látni, az az, hogy az emberek úgy tekintsenek az IMF-re, mint amely helyettesít egy erőteljesebb európai választ - hangsúlyozta Geithner.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.