Gazdaság

Országos élelmiszerellenőrzést rendeltek el

Országos élelmiszerellenőrzést rendeltek el

2012. március 1., csütörtök
Országos élelmiszerellenőrzést rendeltek el

Azonnali hatállyal országos, teljes körű, elsősorban GMO-s termékekre vonatkozó élelmiszerellenőrzést rendelt el Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, aki a vizsgálat elindítását csütörtökön, a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft.-ben jelentette be.

A tárca közleménye szerint a miniszter kijelentette: megengedhetetlen, hogy a köznyugalmat gyanús, GMO-val szennyezett élelmiszerekről szóló hírek zavarják meg. Az uniós jogszabályok nem tiltják, hogy az élelmiszerek GMO-t tartalmazzanak, de ezt jól látható módon fel kell tüntetni a címkéken. Az ellenőrzéseket a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal irányításával a megyei kormányhivatalok állategészségügyi és élelmiszerellenőrző igazgatóságainak munkatársai végzik. A hivatal szigorú vizsgálatokat tart a raktárakban és az áruházláncoknál, és határozottan fellép a szabálytalanságokkal szemben. Fazekas Sándor a Vessünk magyar vetőmagot! kampány keretében

érkezett Szegedre

. A decemberben indított kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar vetőmagokra, amelyek biztonságosak, kiváló a minőségük, és jól bírják a hazai klímát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.