Gazdaság

Elkészült a Szilánk-csoport új termelő és logisztikai központja

Elkészült a Szilánk-csoport új termelő és logisztikai központja

2012. március 22., csütörtök
Elkészült a Szilánk-csoport új termelő és logisztikai központja

Elkészült Közép-Európa meghatározó üvegkereskedelmi és -feldolgozó vállalkozása, a Szilánk-csoport 21 ezer négyzetméteres termelő és logisztikai központja Szeged közelében.

Varga Gusztáv

tulajdonos, az uniós támogatással, mintegy 2,4 milliárd forintból elkészült beruházás csütörtöki átadóján elmondta, a cégcsoport célja, hogy jobb legyen nyugat-európia versenytársainál. A Szilánk Zrt. 13 ezer négyzetméteres új termelőcsarnokában egy helyre került a társaság korábban egymástól elkülönült üzemrészekben folyó gyártási tevékenységei. A 1,5 milliárdos beruházás – melyből 683 millió forintot pályázati támogatás fedez – a hatékonyság növekedését, a fajlagos költségek csökkentését eredményezi. A Szilánk 2007 Zrt. 8 ezer négyzetméteres új logisztikai központja, amely 900 millió forintból, 250 millió forintos uniós támogatással épült föl pedig magas színvonalú kiszolgálást nyújt majd a gyártó és forgalmazó cégek számára. Varga Gusztáv közel százéves hagyomány folytatásaként 1989-ben nyitotta meg Szilánk néven képkeretező és üvegező műhelyét Szegeden. 1997-ben, amikor a vállalkozás tevékenységi köre nagykereskedelemmel, üvegfeldolgozással, szigetelőüveg-előállítással és üvegipari gépek gyártásával bővült a cég nagyobb kéthektáros telephelyre költözött. Az egykori Szegedi Konzervgyár területén a cégcsoport 2003-ban alakította ki 12 hektáros központját, ahonnan a termelést folyamatosan helyezik át az új központba. A Szilánk-csoport – amely 2012 áprilisától felveszi a CE Glass nevet – forgalma 2010-ben és 2011-ben mintegy 7,2 milliárd forint volt. A vállalkozás célja, hogy a közeljövőben újra elérje a válság előtti 10 milliárd forintos forgalmat. A cégcsoport forgalmának kétharmadát az export adja, Ukrajna kivételével az összes környező országban erősek a piaci pozíciói, de magas hozzáadott értékű termékeket szállít Francia- és Németországba, valamint Svájcba is. A vállalkozás 280 embernek ad munkát, a beruházásnak köszönhetően a foglalkoztatottak létszáma nyolcvan fővel bővül, közülük harmincat már fel is vettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.