Gazdaság

Késik az állami mobilszolgáltató

Késik az állami mobilszolgáltató

2012. február 20., hétfő
Késik az állami mobilszolgáltató

Egy, a már piacon lévő mobilszolgáltató biztosan fellebbezett a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) döntése ellen, amelynek értelmében a Magyar Posta, az MVM és az MFB Invest konzorciuma veheti meg a 900 megahertzes frekvenciasáv 5 megahertzes egybefüggő blokkját - tudta meg a Világgazdaság.

A gazdasági napilap hétfői számában azt írja, hogy a fellebbezés miatt az állami mobilszolgáltató legkorábban áprilisban kezdheti meg a hálózatépítést. A Világgazdaság felidézi, hogy a pályázatot tavaly augusztusban írta ki az NMHH, az aukcióra hárman jelentkeztek: az állami cégek konzorciuma mellett a vietnami Vittel és a Digi anyavállalata, a román RCS and RDS. A fellebbezés azt jelenti, hogy az NMHH elindítja a másodfokú eljárást, és ennek legkésőbb 45 nap múlva lesz eredménye. Ha a hivatal megerősíti a korábbi döntését, akkor az eljárás győztesének 15 napon belül meg kell fizetnie a megajánlott díjakat és 30 napon belül meg kell szereznie a frekvenciaengedélyeket is. Az új piacralépőnek Budapestet legkésőbb az év végéig saját hálózatról kell kiszolgálnia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.