Gazdaság

Hamarosan elérhető a szocpol

Hamarosan elérhető a szocpol

2012. február 17., péntek
Hamarosan elérhető a szocpol

Hamarosan elérhető lesz a január elsejétől újraindult lakáscélú szociálpolitikai támogatás, a bankok többsége szerződés híján azonban még nem fogadja be az igényléseket, de van olyan hitelintézet is, ahol napokon belül igényelhető a támogatás - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

A lap azt írta: a szocpol forgalmazásához szükséges szerződéstervezeteket a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) még a rendelet hatályba lépése előtt kiküldte a bankoknak. Az NGM a lapnak adott válaszában kiemelte, hogy a banki döntések csúszásában az is szerepet játszhat, hogy a hitelintézetek decemberben és januárban a devizakölcsönök végtörlesztésével kapcsolatos ügyintézésére koncentráltak. A tárcánál úgy látják, hogy a bankok már megkezdték a felkészülést a szocpollal járó ügyintézésre, néhány héten belül több hitelintézetnél is elérhető lesz a támogatás - derül ki a Magyar Nemzetből. A lap úgy tudja, hogy van már olyan bank is, amelynél már napokon belül igényelni lehet a támogatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.