Gazdaság

Az élelmiszergyártókat védené a vidékfejlesztési tárca

Az élelmiszergyártókat védené a vidékfejlesztési tárca

2012. február 6., hétfő
Az élelmiszergyártókat védené a vidékfejlesztési tárca

A bajba jutott cégek megmentéséről szól az egyik eleme annak a magyar élelmiszeripar fejlesztésével kapcsolatos koncepciónak, amelyet a hétfői tematikus kormányülésre készített a Vidékfejlesztési Minisztérium - értesült a Napi Gazdaság.

A gazdasági napilap hétfői száma ismerteti, hogy a tárca előterjesztésében azt javasolja: a kormány vizsgálja meg, elégséges-e a további működéshez egy-egy céget nemzetgazdasági, biztonsági szempontból stratégiai értékűnek nyilvánítani, meghatározott időre résztulajdont szerezve benne. Ennek egyik legfontosabb, még vizsgálatra váró pontja annak a résztulajdoni aránynak az eltalálása lenne, amelyet még Brüsszel is jóváhagyna. Az előterjesztés már nemcsak a kézműves élelmiszer-előállítást, hanem az iparszerű gyártást is a támogatásra érdemes ágazatok közé emeli, és több kapcsolódó termékpálya-stratégia kidolgozását javasolja. Mivel komolyabb pénzügyi támogatásról vagy áfacsökkentésről 2012-ben aligha lehet szó, a minisztérium is inkább az élelmiszeripar működését támogatná egy több minisztériumra kiterjedő, 2-3-6 hónapos feladatlistával - ismerteti a Napi Gazdaság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.