Gazdaság

Ki kell fizetnie a Tescónak pénztárosait

Ki kell fizetnie a Tescónak pénztárosait

2011. december 2., péntek
Ki kell fizetnie a Tescónak pénztárosait

Két év után eldőlt, a Tescónak ki kell fizetnie a jelenlegi 94 ezer forintos garantált bérminimumot pénztárosai részére, miután a Legfelsőbb Bíróság is elutasította a vállalat érvelését - írja a pénteki Magyar Nemzet.

A szakszervezetek visszamenőlegesen követelik a bérminimum kifizetését. A multinacionális vállalat az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) korábbi határozata, illetve a jogerős ítéletek ellenére sem volt hajlandó fizetni, és maga fordult a Legfelsőbb Bírósághoz - írja a lap. Az ügy előzménye, hogy a Tesco áruházaiban a pénztárosoknak nem a törvényben előírt szakmaibér-minimumot fizették ki, hanem a multinacionális vállalat saját bérmátrixa alapján meghatározott fizetést, amely a lap információi szerint attól is függ, hogy az ország melyik zónájában található az áruház. Számításaik szerint éves átlagban összesen több mint százmillió, három évre visszamenőleg 300-400 millió forinttal fizetett kevesebbet pénztárosainak a Tesco.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.